Szövetségi hírek

hétfő, június 19, 2017 - 14:07
Már kedden is extrém mértékű UV-B sugárzás várható.
hétfő, június 19, 2017 - 11:32
Június 24-én ismét Múzeumok Éjszakája a Kemenes Vulkán Parkban. A csillagászat témaköre köré épülő esemény keretében éjfélig tartó, meghosszabbított nyitva tartással, s kedvezményes jegyárakkal várja leendő, s visszatérő vendégeit a celldömölki Kemenes Vulkán Park.
péntek, június 16, 2017 - 17:02
Eger, 2017. június 15. Az Egri Líceum Kápolnájában Átmenet a fenntarthatóság felé: A klímaváltozás kihívásai és a klímavédelem lehetőségei az Északi-középhegység térségében c. szakmai napra került sor, ahol a regionális kihívások, lehetőségek, jó példák mellett az Amerikai Egyesült Államok sokakat megrázó klímapolitikai lépéséről, globális és magyarországi hatásairól is tanácskoztak a résztvevők.
péntek, június 9, 2017 - 15:41
Pressing Lajos és Béres Tamás előadásai "A sokoldalú Nap" c. sorozatban, amelyet a Magyar Szociológiai Társaság Holisztikus Ökológiai Szakosztálya szervez az MTA Könyvtár és Információs Központ Konferenciatermében.
péntek, június 9, 2017 - 10:22
Az Észak-Magyarország Régióba szervezett rendezvényre Heves, Borsod-Abaúj- Zemplén és Nógrád megye felsőoktatási intézményei, kutatóműhelyei, szakmai és civil szervezetei, valamint a megyei és települési önkormányzatok képviselői kapnak meghívást. A szakmai napon az Eszterházy Károly Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem neves szakemberei tartanak előadásokat, vesznek részt panelbeszélgetésen Miskolc és Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatainak képviselőivel.
csütörtök, június 8, 2017 - 16:23
A Klímabarát Települések Szövetségnek regionális Észak-Magyarország régióbeli rendezvénye dialógust sürget a régió kutatói, környezetvédelmi és civil szervezetei, hatóságai, vállalkozói, valamint döntéshozói között. Arra ösztönöznek minden résztvevőt, hogy egymás értékeit, céljait és lehetőségeit elfogadva és tiszteletben tartva fogjanak össze a régió és lakóhelyük érdekében.
kedd, június 6, 2017 - 11:35
Pillekőnek hívják azt az Antal Csaba formatervező által kifejlesztett építőanyagot, amelynek alapja újrahasznosított PET-palackokból készül, bevonatát pedig kézzel tapasztott ásványi keverék adja, amely rövid idő alatt betonkeménységűvé szilárdul. A különleges anyagból a gyerekek is izgalmas dolgokat tudnak alkotni, a Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája ezért a hulladék-újrahasznosítás népszerűsítése érdekében elindította a Pillekő-programot a kerületi óvodákban.
kedd, május 16, 2017 - 14:35
Az est vendége Dr. Kerekes Sándor, az MTA doktora, a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar Doktori iskolájának vezetője, a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Karának Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézetének egyetemi tanára. Munkásságát számos szakmai ösztöndíjjal és kitüntetéssel ismerték el.
csütörtök, április 27, 2017 - 12:58
„Tegyünk lépéseket a Föld egészségéért!” – mondta köszöntőjében Kakas Béla, a Csongrád Megyei Önkormányzati Hivatal elnöke a Klímabarát Települések Szövetsége és a Csongrád Megyei Önkormányzat által közösen szervezett Dél-Alföld Régióbeli Nagyrendezvényen.

Oldalak