Rólunk írták

A Klímabarát Települések Szövetsége (KBTSZ) „Mézédes Nap” címmel szervezett Fenntarthatósági Fesztivált Budapesten a MOM Kulturális Központban vasárnap. A fesztivál fővédnöke dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt. A rendezvényen a Zöldtárs Alapítvány is részt vett.
A méhészkedés jelentősége megkérdőjelezhetetlen, a közvetlen gazdasági hatása milliárdokban mérhető, közvetve a megporzáson keresztül az ökológiai egyensúly fenntartásában, a biológiai sokféleség megőrzésében is nélkülözhetetlen – a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára szerint.
Tárcánk a méhészeti ágazatot megkülönböztetett figyelemmel kíséri, célkitűzésünk, hogy intézkedéseinkkel fokozatosan növeljük a méhészeti ágazat versenyképességét – mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Klímabarát Fenntarthatósági Fesztivál Mézédes Napján, Budapesten.
A Méhek napját az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) kezdeményezésére 1994-től április 30-án ünnepeljük Magyarországon, mivel ez idő tájt teljesedik ki az élet a kaptárban és a méheket körülvevő természetben.
A méhészkedés jelentősége megkérdőjelezhetetlen
Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Klímabarát Fenntarthatósági Fesztivál - Mézédes Napon.
2018-ra készülhet el a klímastratégia, amelynek kialakításához civilek, önkormányzati és állami intézmények, cégek segítségét kérte a megyei önkormányzat. 17 szervezet csatlakozott a platformhoz. A közös lépések mellett külön-külön is tenni kívánnak a környezet megóvásáért.

Programajánló a Klímabarát Fenntarthatósági Fesztivál Mézédes napjáról

Paks negyvenedik településként csatlakozott a szövetséghez. Az együttműködés létrejötte az önkormányzat munkája mellett a helyi környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek tevékenységéhez is segítséget jelenthet.
Csongrád megye területfejlesztési koncepciójában már megfogalmazódott, hogy klíma‐ és környezettudatos településfejlesztésre valamint komplex tájgazdálkodásra és integrált várostérségek kiépítésére van szükség kiemelten a Homokhátságon és a Tisza-térségben.

Oldalak