Skip to main content
Tel.: +36 1 249 5469 E-mail: szovetseg [at] klimabarat.hu

MEGHÍVÓ: Települések tervezési és finanszírozási lehetőségei a helyi klímavédelem érdekében (Veszprém, 2018.02.28.)

MEGHÍVÓ

a KEHOP-1.2.0 kódszámú projekt keretében megrendezett regionális konferenciára

Időpont:    2018.02.28. 9.30 – 13.00

Helyszín:  Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

                  Kossuth terem (8200 Veszprém, Óváros tér 9.)

Magyarország Partnerségi Megállapodása a 2014–2020-as fejlesztési időszakra az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a kockázatmegelőzés és -kezelés előmozdítását fő prioritásként rögzíti. A Klímabarát Települések Szövetsége e cél elérését a KEHOP-1.2.0 kódszámú, „Klímastratégiák kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” című pályázat keretei között megyei projektek koordinációjával, valamint szakmai háttértámogatás biztosításával segíti.

A háttértámogatás hatékony eszköze olyan regionális konferenciák szervezése, amelyen a régió különböző érdekcsoportjai találkozhatnak, megismerkedhetnek egymás tevékenységeivel, lehetőségeivel és korlátaival, és a helyi adottságokat figyelembe véve, egymást segítve alkothatnak pontosabb képet a klímaváltozás régiójukban érezhető hatásairól, keresnek megoldást a negatív hatások mérséklésére, a vissza nem fordítható változások esetében az alkalmazkodás módjaira.

A Klímabarát Települések Szövetségének rendezvényei dialógust sürgetnek a térség kutatói, környezetvédelmi és civil szervezetei, hatóságai, vállalkozói, valamint döntéshozói között. Arra ösztönöznek minden résztvevőt, hogy egymás értékeit, céljait és lehetőségeit elfogadva és tiszteletben tartva fogjanak össze a régió és lakóhelyük érdekében.

 

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt és szervezetének minden munkatársát, tagját a február 28-án (szerdán) 9:30-tól a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kossuth termében tartandó „Települések tervezési és finanszírozási lehetőségei a helyi klímavédelem érdekében” című konferenciára.

 

A rendezvényre Közép-Dunántúl régió felsőoktatási intézményei, kutatóműhelyei, szakmai és civil szervezetei, valamint a megyei és települési önkormányzatok képviselői kapnak meghívást. A konferencián neves szakemberek tartanak előadásokat a régió klímaváltozással kapcsolatos kihívásairól és feladatairól. A konferencia során számítanak a közönség kérdéseire, hozzászólásaira is.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát, kérem, jelezze az alábbi elérhetőségen:

E-mail: regisztracio [at] klimabarat.hu

Meggyőződésünk, hogy közös összefogással egy fenntartható, a klímaváltozáshoz alkalmazkodni tudó jövő elérhető célnak bizonyul!

Budapest, 2018. február 13.Széchenyi 2020 infoblokk

Tisztelettel,

Kovács Lajos s.k.

elnök

KLÍMABARÁT TELEPÜLÉSEK

SZÖVETSÉGE

Klímabarát Települések Szövetsége logó