Meghívó: Átmenet a fenntarthatóság felé (regionális szakmai nap) EGER 2017.06.01.

 Időpont: 2017. június 15. 9.30-14.20

Helyszín: 3300 EGER, ESZTERHÁZY TÉR 1. Egri Líceum

Magyarország Partnerségi Megállapodása a 2014–2020-as fejlesztési időszakra az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a kockázatmegelőzés és -kezelés előmozdítását fő prioritásként rögzíti. A Klímabarát Települések Szövetsége e cél elérését a KEHOP-1.2.0 kódszámú, „Klímastratégiák kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” című pályázat keretei között megyei projektek koordinációjával, valamint szakmai háttértámogatás biztosításával segíti.

 

A szakmai háttértámogatás hatékony eszköze olyan regionális szakmai napok szervezése, amelyen a régió különböző érdekcsoportjai találkoznak, megismerkednek egymás tevékenységeivel, lehetőségeivel és korlátaival, és a helyi adottságokat figyelembe véve, egymást segítve alkotnak pontosabb képet a klímaváltozás régiójukban érezhető hatásairól, keresnek megoldást a negatív hatások mérséklésére, a vissza nem fordítható változások esetében az alkalmazkodás módjaira.

A 2017. június 15-én az Észak-Magyarország Régióba szervezett rendezvényre Heves, Borsod-Abaúj- Zemplén és Nógrád megye felsőoktatási intézményei, kutatóműhelyei, szakmai és civil szervezetei, valamint a megyei és települési önkormányzatok képviselői kapnak meghívást. Az Átmenet a fenntarthatóság felé: a klímaváltozás kihívásai és az éghajlatvédelem lehetőségei az Északi-középhegység térségében c. szakmai nap első felében az Eszterházy Károly Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem neves szakemberei tartanak előadásokat a régió klímaváltozással kapcsolatos kihívásairól és feladatairól. Ezt követően panelbeszélgetésre kerül sor, amelyen több egyetemi oktató Miskolc, valamint Eger város képviselőivel az Észak-Magyarország régióbeli települések lehetőségeiről tanácskozik. A beszélgetés során számítanak a közönség együttműködésére is. A tudományos előadások mellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Vízügyi és Természetvédelmi Végrehajtási Főosztálya és Klímapolitikai Főosztálya is szakembereket küld az eseményre, akiknek nemcsak az a feladatuk, hogy bemutassák a legfrissebb, a klímaváltozás témájában a települések, civil és környezetvédelmi szervezetek, vállalkozók részére kiírt pályázatokat, hanem hogy hasznos tanácsokkal segítsék a pályázatírást. 

 

A Klímabarát Települések Szövetségének regionális rendezvényei dialógust sürgetnek a régió kutatói, környezetvédelmi és civil szervezetei, hatóságai, vállalkozói, valamint döntéshozói között. Arra ösztönöznek minden résztvevőt, hogy egymás értékeit, céljait és lehetőségeit elfogadva és tiszteletben tartva fogjanak össze a régió és lakóhelyük érdekében.


Arra szeretnénk kérni mindenkit, aki velünk együtt hisz abban, hogy most és közösen kell lépéseket tennünk a klímaváltozás hatásainak mérsékléséért és a fenntartható környezet kialakításáért, jöjjön el rendezvényünkre, és fogjon össze a régió képviselőivel, egyben lakóival az említett célok elérésében!


Sok szeretettel várjuk Önt és minden kedves ismerősét a június 15-én 9.30-tól Eger városában, az Egri Líceumban tartott szakmai napra!

 

A részvétel ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi elérhetőségeken tehet meg:

 

E-mail: regisztracio [at] klimabarat [dot] hu, szovetseg [at] klimabarat [dot] hu

Tel.: +36 (1) 249 5469


Meggyőződésünk, hogy közös összefogással egy fenntartható, a klímaváltozáshoz alkalmazkodni tudó jövő elérhető célnak bizonyul!

 

 

 

              •