Megalakult a megyei Éghajlatváltozási Platform

A „Klímastratégiák kialakítása és környezeti szemléletformálás Jász-Nagykun-Szolnok megyében” című – KEHOP-1.2.0-15-2016-00005 azonosítószámú – nyertes projekt keretében megyei klímastratégiai dokumentumok kidolgozására és széleskörű szemléletformálási program megvalósítására nyílik lehetősége a kedvezményezett Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzatnak. A mai nappal a Megyeházán megalakult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Éghajlatváltozási Platform.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Éghajlatváltozási Platform alakuló ülésének résztvevőit, a platform tagjait Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte. A Platform létrehozásának célja a klímaváltozással kapcsolatos hírek, fejlesztési lehetőségek helyi szereplők részére történő eljuttatása, a klímaváltozással kapcsolatos fejlesztési igények, jó gyakorlatok felmérése és összehangolása, a résztvevők közötti szakmai párbeszéd biztosítása.

 

A klímatudatosság elterjesztése érdekében több állomásból álló szemléletformálási programsorozat szervezésére kerül sor, ahol klímával kapcsolatos konferenciák, műhelymunkák történnek. A szemléletformálási programokhoz kiadványok és reprezentációs anyagok készülnek. Ezen túlmenően – a szakmai- és civil szervezek delegáltjaiból álló – Platform a projekt során elkészülő Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Klímastratégia megvalósításának folyamatát is nyomon követi. A 2018. februárjáig tartó projekt hosszú távú célja elősegíteni, hogy a klímatudatos gondolkodás és a klímaváltozás hatásainak ismerete minél szélesebb körben elterjedjen megyénkben.


A mai napon megalakult Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Éghajlatváltozási Platform tagjai:


     Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 

      Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal
Klímabarát Települések Szövetsége
JNSZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Nemzeti Pedagógus Kar JNSZ Megyei Tagozata
Pallasz Athéné Egyetem Szolnoki Kara
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara JNSZ Megyei Igazgatósága
JNSZ Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Hortobágyi Nemzeti park Igazgatósága


Forrás: jnszm.hu 2017.06.28.

http://jnszm.hu/?f=1&p=1&n=2372