KlímaSztár 2017 – Változtass közösségben!

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség 2017-ben ismét mintaértékű helyi válaszokat keres a klímaváltozás problémájára.

 

A 2017-ben negyedszer meghirdetett felhívás középpontjában ezúttal a közösségi szerepvállalás áll: olyan megvalósított tevékenységeket keresünk, ahol az éghajlatváltozás káros hatásainak fékezéséért, mérsékléséért folytatott küzdelemben a helyi közösség is jelentős szerepet vállalt.  Programunkban a legjobb helyi – önkormányzatok közreműködésével megvalósított – projekteket, tevékenységeket díjazzuk és népszerűsítjük.

 

A jelentkezőktől a felhíváshoz illeszkedő, környezeti fenntarthatóságot szolgáló fejlesztések, projektek bemutatását várjuk. Néhány lehetséges példa:

 

- Az energiafelhasználás csökkentéséhez, helyi, megújuló energiaforrások hatékony felhasználásához kapcsolódó fejlesztések;

 

- Fenntartható települési / területi tervezés, fejlesztés – környezetkímélő közlekedés (gyalogos, kerékpáros, tömegközlekedési rendszerek fejlesztése), közösségi célú városmegújító tevékenységek (parkosítás);

 

- Helyi termékeket, termelőket előnyben részesítő tevékenységek.

 

A felhívásra bármely hazai települési önkormányzat vagy közösség jelentkezhet, amennyiben szeretné a magyarországi KlímaSztár díjat elnyerni.

Jelentkezni a KlímaSztár 2017 adatlapjának kitöltésével és határidőre történő beküldésével lehet.


Beküldési határidő: 2017. április 14. péntek

Beküldési cím: klimasztar2017 [at] gmail [dot] com


Legyen a Ti közösségetek 2017 KlímaSztárja! A KlímaSztár elismerés anyagi díjazással nem jár, a nyertes települések oklevelet és egy, a felhívás eszmeiséget tükröző művészeti alkotást kapnak, melyet ünnepélyes rendezvény keretei közt nyújtunk át 2017 májusában. A díjazott települések részt vehetnek a 2018-as európai megmérettetésen.

 

További információ az Éghajlatvédelmi Szövetség honlapján olvasható, ahonnan letölthető a jelentkezéshez szükséges adatlap: www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu

Illetve bővebb felvilágosítás kérhető Lajtmann Csabától e-mailben a  klimasztar2017 [at] gmail [dot] com címen és a 06 30 232 66 58 telefonszámon.