Készül a megyei klímastratégia

2017. júniusában összesen hat alkalommal került sor konzultációra Tolna megyében, a megyei önkormányzat, a házigazda települési önkormányzatok és a Dipol Csoport közreműködése által, a Tolna Megyei Önkormányzat „Klímavédelem és fenntarthatóság - klímastratégia kidolgozása és éghajlatváltozási platform létrehozása és működtetése - Tolna megyében” című (KEHOP-1.2.0-15-2016-00009 azonosítószámú) 30 millió forintos projektje keretében. Valamennyi önkormányzati vezető és szakértő a klímavédelem ügyének fontosságát hangsúlyozta, amelynek sikere érdekében a Tolna Megyei Klímastratégia kidolgozásához minden érintett hozzájárulhat a konferenciák és műhelymunkák (workshop) során.

Június 15-én Pakson és Tolnán, 16-án Bonyhádon és Bátaszéken városi konferenciák, míg 21-én Pakson, 22-én pedig Bonyhádon járási workshopok kerültek megrendezésre.

A rendezvényeken a lakosok, a civilek és az önkormányzatokat képviselő résztvevők egyaránt megismerkedhettek a stratégiai célokkal és intézkedésekkel. Megvitatták véleményeiket, javaslataikat, továbbá szakértői válaszokat kaptak minden felvetésükre.

A klímaváltozás mérséklése, s az e célt szolgáló klímastratégia megalkotása érdekében a megye 10 városában klímastratégiai konzultációkra, a járásszékhelyeken (Szekszárd, Bonyhád, Dombóvár, Paks, Tamási) pedig közös műhelymunkára kerül sor, amelyeken az összegyűjtött információkat rendszerezik és a stratégiába foglalják.

A Tolna Megyei Klímastratégia 2017. év végére elkészül, s addig több mint 30 rendezvény szerepel a tervekben.

Cél, hogy több mint kétezer Tolna megyei vegyen részt szemléletformálási akciókban, az emberekben erősödjön a klímatudatosság, és a vezetők is ennek jegyében tervezzék a helyi fejlesztéseket.Forrás: tolnamegye.hu 2017. 06.29.

http://www.tolnamegye.hu/fooldal/hirek/keszul-a-megyei-klimastrategia