Keresik a legkreatívabb iskolakertészeket

Az Iskolakertekért Alapítvány az Agrármarketing Centrum (AMC) közreműködésével pályázatot hirdetett a kertet működtető iskolai közösségek részére. A pályázat lehetővé teszi, hogy az iskolakertekről - azok gondozói által - készített kreatív, szórakoztató és tájékoztató kisfilmek révén a nagyközönség is megismerkedhessen a legkreatívabb iskolakertekkel és az azokat működtető közösségekkel. Az Alapítvány által szakmai szempontok alapján kiválasztott, legjobb 10 pályamű végső sorrendjéről közönségszavazással az OMÉK látogató közönsége dönt majd 2017. szeptember 20-24 között.

A lehetőségek az iskolakertben szunnyadnak. Hogy mi hozható ki belőlük, az gyermekeink kreativitásán, ötletgazdagságán, innovatív hozzáállásán és az iskolában őket nevelő pedagógusokon is múlik.  Az iskolakertekben rejlő lehetőségek feltárását, megmutatását célzó pályázati felhívásra olyan közösségek jelentkezését várják, amelyek a gyermekek aktív bevonásával saját területen, vagy külső helyszínen iskolai kertet művelnek és pályázóként az Iskolakert-hálózatnak tagjai.

A pályaműveket elsőként az Iskolakertekért Alapítvány szakértői bírálják el. A legjobb 10 pályamű szeptember 10-től megtekinthető lesz az AMC honlapján és facebook oldalán, az OMÉK honlapján és facebook oldalán, valamint az Iskolakertekért Alapítvány honlapján és facebook oldalán. A filmeket mindhárom oldalon like-olni lehet.

Az Alapítvány által szakmai szempontok alapján kiválasztott, továbbjutó pályaművek az OMÉK-on, szeptember 21-24 között az AMC stand kivetítőjén is megjelennek, a pályaművek végső sorrendje OMÉK közönségszavazással dől el. Az első három helyezett díjazásban részesül.

A közösségek számára már meghirdetett pályázat benyújtásának határideje: 2017. augusztus 15. A pályázat benyújtásának módja: elektronikusan az iskolakert [dot] halozat [at] gmail [dot] com címre.

A továbbjutó 10 kisfilm kiválasztásának határideje: 2017 augusztus 31. A nyertes iskolák nevének megjelentetése a www.iskolakertekert.hu oldalon történik, valamint a döntésről a kapcsolattartó személyek elektronikusan is értesítést kapnak.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos kérdéseket az iskolakert [dot] halozat [at] gmail [dot] com címre várják. Az Iskolakert-hálózathoz való csatlakozás módja itt olvasható.

A részletes pályázati felhívás az AMC honlapján és az Alapítvány honlapján egyaránt megtalálható.

Forrás: AMC sajtóközlemény

Forrás: magyarmezogazdaság.hu 2017.06.30.

http://magyarmezogazdasag.hu/2017/06/30/keresik-legkreativabb-iskolakerteszeket