INNI IS LEHET A HEGYVIDÉKI TŰZCSAPOKBÓL

Valamennyi ivócsapon felső kifolyási pontot alakítottak ki, ehhez közel hajolva lehet inni, illetve megtölteni a magunkkal hozott palackot vagy poharat, természetesen teljesen ingyenesen.

A Csörsz utcai MOM Sporttal szemben lévő, átalakított tűzcsapnál megtartott bemutatón, a Fővárosi Vízművek Zrt. üzemeltetési igazgatója, Csörnyei Géza kifejtette, hogy a főváros mostanáig 43 ivócsapot szerelt fel, ezt egészítik ki a kerületek fejlesztései. Minden esetben olyan forgalmas helyszíneket választanak, ahol sokan megfordulnak, és a nyári időszakban indokolt a vízvételi lehetőség biztosítása. A tűzcsapokra illesztett ivócsapokat a főváros és a kerületek vásárolják meg, az üzemeltetést a Vízművek Zrt. látja el.

„Budán elsőként a Hegyvidéki Önkormányzat csatlakozott a kezdeményezéshez, a cél az, hogy az ivókutakkal kevésbé ellátott városrészekben is legyenek szabadon használható vízadó helyek” – hívta fel a figyelmet Kovács Lajos alpolgármester, aki elmondta, hogy egyelőre öt, tavasztól őszig használható ivócsap működik majd a kerületben, a tapasztalatok alapján azonban várható újabbak kihelyezése is.

Hegyvidéki ivócsapok:


- Maros utca 2.

- Szent Orbán tér – Fodor utca 1.

- Alkotás utca – Csörsz utca sarok

- Csörsz utca 37-40, Gellért torony

- Jagelló út 30.


Forrás: hegyvidek.hu 2017.07.04. https://www.hegyvidek.hu/inni-is-lehet-hegyvideki