Skip to main content
Tel.: +36 1 249 5469 E-mail: szovetseg [at] klimabarat.hu

Kreatív ötletpályázat indul Pest megyei diákoknak

„Mit tehetünk mi az éghajlatváltozás ellen?” címmel kreatív ötletpályázatot hirdet Pest Megye Önkormányzata és a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Pest megyei általános és középiskolás diákok számára.

A pályázat célja az általános és középiskolai tanulók körében az éghajlatváltozással kapcsolatos információk elterjedése, az éghajlatváltozás mérséklésének és az ahhoz való alkalmazkodás fontosságára való figyelemfelhívás, és ezen keresztül a diákok környezet- és klímatudatos látásmódjának a fejlesztése.

Az ötletpályázatban bármely, Pest megyében működő állami, egyházi és egyéb fenntartású általános iskola, ökoiskola és középiskola diákja vehet részt, feltételként megjelölve a közösségi pályázást (csapatmunka (min. 3 fős csapat), akár teljes osztály pályázása).

Fontos, hogy a pályaművek csapatmunkában készüljenek, ezzel is erősítve a közös, több szempontú gondolkodást és a diákok együttműködési készségét, ami minden klímaváltozással kapcsolatos probléma megoldásánál alapvető jelentőségű. Pályázatokat ennek megfelelően legalább 3 fős csapatoktól várnak, de akár teljes osztály is jelentkezhet.

Pályaműveket több kategóriában és korcsoportban várnak a szervezők, amelyeket egy több tagból álló zsűri fog értékelni és minden kategóriában és korcsoportban az első három helyezett (összesen 21 díjazott csapat) értékes tárgynyereményeket kap.

Az alsó tagozatosoktól rajz formájában várják a pályaműveket, a felső tagozatosok és a középiskolások pedig képregényt, kollázst készíthetnek, de mesét, novellát is írhatnak, fotóval, videóval is pályázhatnak, illetve készíthetnek „Reart” (hulladékból, újrahasznosítható anyagból készített használati tárgy vagy műalkotás, találmány) pályaművet is.

A pályaművek beadási határideje: 2017. november 8. (szerda)

A részletes pályázati felhívás és útmutató a www.nakfo.mbfsz.gov.hu/klimapalyazat oldalon érhető el.

A díjak átadására ünnepélyes keretek között kerül sor, tervezetten a Pest megyei Megyeházán, 2017. december elején és a nyertes pályázatokat kiállítjuk a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal épületében tartandó díjátadó rendezvényen.

Az ötletpályázat a Pest Megye Önkormányzata és a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Konzorciuma által megvalósuló KEHOP-1.2.0-15-2016-00011 azonosítószámú, „Pest Megyei Klímastratégia kidolgozása és a Pest Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása" című projekt keretében kerül meghirdetésre.