Skip to main content
Tel.: +36 1 249 5469 E-mail: szovetseg [at] klimabarat.hu

EUGIC 2017 Budapest – 2. Európai Városi Zöld Infrastruktúra Konferencia

 

EUGIC 2017.11.29-30

 

MEGHÍVÓ

EUGIC 2017 Budapest – 2. Európai Városi Zöld Infrastruktúra Konferencia

November 29-30-án Budapest ad otthont az Európai Városi Zöld Infrastruktúra Konferenciának. Az idén második alkalommal megrendezett kétnapos szakmai esemény a természetes városi megoldásokat népszerűsíti. A résztvevők interaktív, dinamikus és izgalmas programokon ismerhetik meg, hogy a városok hogyan készülnek fel a klímaváltozás hatásaira és mit tehetnek a biológiai sokféleségük megőrzéséért.

November végén a magyar fővárosban találkoznak a világ vezető városi zöld infrastruktúra szakértői, hogy bemutassák a legújabb, természetes megoldásokat használó városi projektjeiket. A természetes városi megoldások ünnepén több mint háromszáz résztvevő, köztük tervezők, politikusok, ökológusok, építészek, tájépítészek, mérnökök, fejlesztők, befektetők, kivitelezők és létesítmény üzemeltetők jelenlétére számíthatunk.

A mintegy ötven előadó között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Gary Grant tanácsadó, a városi ökoszisztéma szolgáltatások nemzetközileg elismert szakembere, a londoni olimpiai park biológiai sokféleséggel kapcsolatos akciótervének kidolgozója. Budapestre látogat Dusty Gedge zöld infrastruktúra tanácsadó, az EFB elnöke és a Livingroofs.org alapítója és Laura Gatti agronómus, a díjnyertes ‘Bosco Verticale’ projekt társtervezője is.

A konferenciára látogatók részt vehetnek HORIZON 2020 projekt ülésen és szakmai villámrandin is, valamint itt kerül sor a Green-Go rövidfilm verseny ünnepélyes díjátadójára is. A rendezvény emellett kiváló lehetőség arra, hogy a zöldszervezetek, szakértők és szakemberek bemutatkozzanak és a hazai mellett új, nemzetközi kapcsolatokat építsenek ki.

A budapesti EUGIC konferencia a CEEweb a Biológiai Sokféleségért, a Livingroofs.org és az EFB – Nemzeti Zöldtető Szövetségek Európai Föderációja szervezésében, az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a Klímabarát Települések Szövetsége együttműködő partnerként (endorser) csatlakozik a rangos szakmai eseményhez.

A szervező és a támogató szervezetek tagjai kedvezményes, 200 eurós részvételi díjért vehetnek részt a kétnapos konferencián.

Helyszín: Akvárium Klub, 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

Időpont: 2017. november 29-30.

A konferencia angol nyelvű.

További információ, részletes programleírás és a regisztrációs ív megtalálható a rendezvény honlapján.

 

Jöjjön el és csatlakozzon a városi zöld forradalomhoz!